sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Concurs de ziua Sfântului Nicolae


Editura Iona vă invită la un nou concurs de ziua Sfântului Nicolae.

Răspundeți aici la cele două întrebări până pe 5 decembrie 
și puteți câștiga
patru pachete cu patru cărți 
la alegere din oferta editurii.

De asemenea, cel mai interesant răspuns va fi ales de către echipa Editurii și premiat 
cu un pachet de cinci cărți.

1. Credeți că textul cărților e bine adaptat la înțelegerea copiilor și se armonizează cu ilustrațiile? 

2. Viața cărui sfânt v-ați dori să o regăsiți printre titlurile editurii?


Vă rugăm să scrieți numele și mailul la care vă putem contacta.

Cei cinci câștigători vor fi aleși prin tragere la sorți în ziua de Sfântul Nicolae, iar pachetele vor fi expediate începând cu 7 decembrie pentru a ajunge  înainte de Crăciun. 

Ne dorim răspunsuri sincere și sugestive și cât mai mulți participanți.

50 de comentarii:

  1. Adrian Florin Cotutiu1 decembrie 2013 la 08:48

    1. Raspunsul este un DA categoric. Mi-au trecut prin mana multe dintre titlurile editate de catre Editura Iona si am ramas uimit de modul placut in care este prezentata informatia - perfect adaptat la nivelul de dezvoltare psiho-emotionala a copiilor. Textele sunt usor de asimilat (asigurand fara probleme retentia si insusirea noilor cunostinte), imaginea - de foarte buna calitate, cu o coloristica si o gestica care aduc la viata personajele portretizate -, aflandu-se intr-o armonie perfecta cu textul. Cartile editate de catre dvs. reprezinta un mod extrem de placut si de util in raspandirea credintei adevarate in randul copilasilor, contribuind la dezvoltarea armonioasa a viitorilor crestini.
    2. Mi-as dori ca printre viitoarele aparitii sa gasesc o carte despre Sfantul Efrem cel Nou, Marele Mucenic din Nea Makri.

    Ma numesc: ADRIAN FLORIN COTUTIU
    E-mail: adi_cotutiu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. textul cartilor este adapat corect si clar pentru ca si copii sa inteleaga cea ce transmite acea carte atat prin titlu dar si prin ilustratie pentru ei trebuie sa fie totul cat mai clar si trasnsparent .
    despre sf ciprian ,sf agripina sunt doua nume ce sunt purtate in familia mea as vrea sa citesc mai multe sa inteleg de unde si ce au trait . fb : nicoleta ciocoiu
    ciocoiunicoleta70@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Hop si iarasi eu la concurs poate ne ajuta mosul anul acesta :)
    1.Am citit cu copii mei unele din cartile ce le aveti le plac foarte mult atit ca ilustratii cit si la text, da este foarte bine adaptata la intelegerea oricarui copil
    2.Viata Sfintei Matrona al Rusiei cred-ca ar fi interesanta pentru copii prin viata ei sfinta si cred ca prin viata si felul ei multi copii ar putea intelege si copii cu dezabilitati. Viata Sfintei Filofteia iarasi mi-ar placea sa o gasim la editura voastra copii mei imi cer des sa le povestesc de ea iar prin imaginile editate de voi si prin textele bine inghedat le-ar fi mai usor sa inteleaga bunatatea si curajul Sfintei. corcodusha84@hotmail.com

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Eu sunt multumita de calitatea textului, mi se pare pe intelesul copiilor.Uneori mai pun "de la mine" cand citesc pentru ca fetita mea ma intreaba detalii legate strict de imagine, care nu se regasesc mereu in text. Dar asta face lectura mai interesanta si mai interactiva pentru noi, nicidecum nu consider ca ar trebui imbunatatit textul.
    2. Mi-as dori mult o carte despre Sfantul Efrem cel Nou, pe care noi il iubim mult...

    Doamne ajuta! Multumim de concurs.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara! Multumim pt concurs! Iata raspunsurile noastre:

    1. Da, pentru noi textul cărților e bine adaptat la înțelegerea copiilor și se armonizează cu ilustrațiile.
    Ioan (5 ani si 9 luni acum) indrageste fff mult cartile dmv inca de anul trecut, Avem cinci din cele zece carticele pt copii tiparite de editura Iona.Cel mai mult ii place cartea " Inteleptul Iosif si fratii sai"

    2. Printre titlurile editurii mi-ar placea sa regasim viata Sfantului Stelian-ocrotitorul copiilor.


    Date de contact:
    Nume: argatu violeta; adresa de e-mail: violeta.argatu@yahoo.com

    S-avem bafta! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Daniela Jerghiuta1 decembrie 2013 la 22:19

    !. Cartile sunt frumoase si placute de citit copilasilor.. Multumim.
    2. Mi-ar place sa-i citesc Nectarasului meu si despre alti sfinti cum ar fi: Sfantul Nicolae, Sfantul Stelian, Sfantul Spiridon, Sfintii Imparati Constantin si mama sa Elena.
    Daniela Jerghiuta, danielajer@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  7. 1.Sunt multumita de textul cartilor.
    2.Mi-as dori sa editati o carte despre viata sfantului Ioan Rusul, pe intelesul copiilor.
    Ana Florina

    RăspundețiȘtergere
  8. 1. Textul este usor de parcurs si de inteles de catre copii, iar ilustratiile frumos realizate se imbina perfect cu textul.
    2. Inca din urma cu doi ani, am cautat (atat prin cartile pe care le avem in biblioteca cu Vietile Sfintilor pentru copii, dar si in librariile on-line) o carte, un text care sa prezinte viata Sfantului Andrei, ocrotitorul Romaniei. N-am gasit. Prin urmare, ar fi o bucurie daca veti reusi sa o realizati.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dumnitrache Alina2 decembrie 2013 la 09:30

    1. Da, cu siguranta textul cartilor este adaptat la intelegerea copiilor si se armonizeaza cu ilustratiile. Spun acest lucru, deoarece baietelul meu are doua dintre carti (Sfântul Proroc Moise și poporul lui Israel si Povestea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Făcătorul de minuni) si de fiecare data le rasfoieste cu placere si cere mereu sa ii explicam ilustratiile.

    2. Mi-ar placea sa regasesc in titlurile editurii viata primului arhidiacon Stefan si viata Sfantului Stefan.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua,
    Am primit in dar pentru fetita mea Povestea Sf Ierarh Ioan Maximovici. Impresiile mele si implicit raspunsurile la intrebarile dvs sunt urmatoarele:
    1. Textul cartilor este bogat, detaliat si expresiv. Cred ca se adreseaza copiilor cu varsta minima de 9-10 ani. Pentru fetita mea, care are 5 ani, este oarecum dificil deocamdata - vocabularul este complex, detaliile sunt numeroase. Totusi, cartea ii place mult, caci i-o povestesc pe scurt, cu ajutorul imaginilor. Ilustratiile sunt minunate si se armonizeaza excelent cu textul! Am dori sa avem in biblioteca si alte carti din aceasta colectie!
    2. Ne-am bucura daca ati edita si viata Sf Stelian, ocrotitorul mamelor si al copiilor. Este Sfantul nostru de suflet, iar fetita mea ii poarta numele. Cred ca viata si minunile lui ar constitui un material atractiv atat pentru copii, cat si pentru parinti.
    Multumesc.
    Camelia
    cameliabadea@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Am participat si anul trecut si particip si in acest an cu drag.

    Desi nu am castigat anul trecut, am comandat 3 dintre cartile aparute si le-am parcurs impreuna cu fetita mea de 6 ani, asa ca raspund la prima intrebare in cunostiinta de cauza:

    1. Ne-a placut formatul cartilor (nu sunt nici prea groase, nici prea mari, tocmai bune de tinut de manute inca mici), calitatea hartiei, ne-au placut imaginile (sugestive pentru textul si mesajul cartii). Textele sunt pe alocuri greoaie pentru copii (fie din cauza datelor: ani si locuri, irelevante pt copii, fie din cauza unor cuvinte sau situatii mai greu de inteles, cum ar fi sfarsitul mucenicesc al sfintilor). Mi-ar fi placut sa se puna mai mult accent pe copilaria sfintilor, faptele bune pe care le-au facut sa fie mai bine integrate in poveste.

    2. Mi-as dori carti despre Sf. Nicolae, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ecaterina si Sf. Ana (pentru ca am o Ana si o Ecaterina acasa si as vrea sa le aiba ca ocrotitoare si model pe Sfintele ale caror nume le poarta).

    Carmen E.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua,
    Aceasta e prima data ca aud despre editura dumneavoastra, prin intermediul blogului Laurei Frunza. M-am uitat la prezentarea cartii Povestea Sfântului Ierarh Ioan Maximovici, noul Făcător de minuni, am vazut ilustratiile si clipul video. Ilustratiile mi se par foarte frumoase. Textul mi se pare bine ticluit, desi pe alocuri poate un pic cam rece si oficial, de expunere, nu de naratiune. Nu este nici foarte stufos, asa ca aceste carti pot fi folosite si pentru copii mai mici. Cat despre perceptia mea personala si subiectiva, m-a frapat sa vad un ieromonah, in hainele specifice, intr-o carte pentru copii. Eu nu sunt prea bisericoasa. Marea majoritate a oamenilor bisericii pe care i-am intalnit nu mi s-au parut oameni de duh. Stiu ca exista astfel de oameni si tanjesc sa ii intalnesc. Ceea ce percept eu in primul rand fata de biserica este ritualizarea excesiva, datorita careia de multe ori se poate pierde sensul din spatele ritualului. Cu feitta mea, care luna aceasta va implini 4 ani, merg la biserica, pentru ca ei ii place, si mie imi place sa ii povestesc despre Dumnezeu si Iisus, mai putin despre sfinti, pentru ca, recunosc, nu stiu prea multe despre ei. Asa ca mi se pare mai mult decat binevenita initiativa dumneavoastra, de a prezenta intr-un mod accesibil pentru copii vietile sfintilor. Ceea ce se sadeste in sufletul unui copil ramane acolo toata viata. Ca sa nu mai vorbim ca, nu stiu cum e la altii, dar la mine, daca fetita mea are un interes sau o pasiune, aceasta ma prinde si pe mine, si nu putine lucruri am invatat de cand sunt mama ei. Intr-un cuvant, mi-ar placea sa am in casa carti de la editura dumneavoastra.
    Cat despre cealalta intrebare, mi-ar placea sa editati o carte despre sfantul Alexandru, pentru ca pe fetita mea o cheama Alexandra.
    Va multumesc pentru sansa de castiga cadou cateva carti de la editura dumneavoastra si va urez mult succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,

      Ma bucur nespus cand aud de concursuri pentru copii, mai ales cele despre carti!

      1. Am descoperit ilustratii calde, sa nu uitam ca prin intermediul culorilor, formelor se formeaza deprinderile de prezentare a propriilor idei, sentimente, trairi, stari interioare.

      2. Cat despre cealalta intrebare, mi-as dori o carte despre Sfantul Apostol si Evanghelist Matei sau despre Sf. Alexandru, pentru ca pe dragul meu baietel il cheama Alexandru - MATEI.

      SA AVETI SARBATORI SENINE SI BINECUVANTATE!

      Ștergere
  13. Nu am personal nici una din carticelele dvs., dar le-am vazut la o nepoata, care e foarte atasata de cartea despre Sf.Luca. O deschide, o frunzareste, mangaie desenele si deja o stie pe de rost, ca imi spune ea povestea Sfantului. Ii place pentru ca se foloseste un limbaj pe intelesul celor mici, fara cuvinte "grele" sa le spun asa, cum apar in diverse texte religioase.
    Cum noi suntem din Iasi, ne-ar placea o carticica despre sf. Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, iar mie personal mi-ar place o carticica despre sf. Andrei, deoarece am un bebelus ce poarta numele acestui sfant.

    Daniela Martin - danielatalpalariu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  14. 1. n-am avut ocazia sa rasfoiesc cartile dvs..
    2. as dori sa citesc mai multe despre viata Maicii Preasfinte..
    numai bine , succes participantilor

    RăspundețiȘtergere
  15. 1. Avem toate cartile pt copii pe care le-ati tiparit si sunt de departe preferatele noastre. Textul e perfect pentru baiatul nostru cel mare, dar el are acum 12 ani. Am inceput sa i le citesc si fetei noastre, care are 5 ani, ei i-au placut, mai ales viata Sf Nectarie. Poate textul e un pic prea stufos pentru copiii mici, prescolari --- si o idee ar fi sa faceti o editie cu foi cartonate a fiecarei carti, pastrand ilustratiile si cu mai putin text, sa fie adaptate si prescolarilor.
    2. Mi-ar place sa putem citi copiilor Viata si Minunile Sf Efrem cel Nou si ale Sfantului Spiridon.
    Multumim, Doamne ajuta!
    Adina
    bogdana000@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  16. 1. Textul cartilor este bine adaptat astfel incat cei mici sa citeasca cu placere, sa retina aspectele principale si sa nu li se para nici prea mult de munca ( adesea baiatul meu de clasa a III-a doreste sa citeasca carti de tipul acesta, cu foarte multe ilustratii, viu colorata si cu o explicatie concisa asupra desenului- aceste cred si eu ca il multumesc cel mai mult);
    2.Fiul meu si-ar dori sa aiba o carte de la editura dvs. despre viata Sf. Stefan cel Mare, Sf. Mina, Sf. Gheorghe si/sau Sf. Dimitrie.

    Multumim!
    Carmen Miclescu (carmen.goran@yahoo.com)

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua!
    1. Cărțile sunt minunate! Recunosc ca este prima oara când aud si vad editura și cărțile dumneavoastră. Este o bucurie mare ca se editează astfel de cărți pentru copii!!! și cu siguranță în viitor voi încerca sa i le cumpăr și eu copilașului meu care adora cărțile. Am tras cu ochiul la cele câteva imagini din carte, postate pe blog și textul, sincer, este minunat, pe înțelesul copiilor iar ilustratele foarte frumoase și potrivite.
    2. Viața cărui sfânt v-ați dori să o regăsiți printre titlurile editurii?
    sf. Mihail; sf. Andrei; sf. Nicolae; sf. Maria, sf. Constantin si Elena.

    Mulțumesc!
    Mihai Mihalache
    gill_mihai@yahoo.com


    RăspundețiȘtergere
  18. Multumim tare mult de concurs. Indraznesc si eu sa particip, tocmai pentru ca avem intreaga colectie de carticele (mai putin ultima), si copii mei sunt foarte atrasi de ele:
    1. Da, textul este bine adaptat la intelesul copiilor, dar cred ca la copii peste 5 ani, insa se sincronizeaza bine cu imaginile si nu devine dificil nici macar pentru un copil de 3 ani. Luca, baietelul cel mare al nostru iubeste mult aceste carticele, insa nu are rabdare sa citim tot textul de pe pagina, asa ca deseori citim putin apoi povestim dupa imagini. Sarim totusi peste ani si date biografice pentru ca oricum nu le retine si deocamdata nici nu-i sunt de folos. Noua ne plac mult carticele si de abia anul trecut cand v-am descoperim le-am si comandat pe toate. Suntem incantati de ele, mai ales ca simtim o acuta lipsa de literatura duhovniceasca pentru copii mici dar si mai mari.
    2. Multumim mult pentru aparitia cartii cu Viata Sfatului Luca al Crimeii, cat de curand o vom lua si noi, tocmai pentru ca baietelul nostru cel mare il are ca si ocrotitor, si ii datoram viata si sanatatea acestui mare doctor si chirurg.
    Ne-ar placea sa mai apara Viata Sfantului Stelian, a Sfantului Efrem cel Nou, dar eu mi-as dori ca pe viitor sa apara viata tuturor sfantilor mari din calendar, pentru ca e foarte frumos ca de ziua fiecarui Sfant sa am cate o carticica din care sa le citesc copiilor viata lor (a sfintilor).

    RăspundețiȘtergere
  19. 1. inca nu am avut ocazia sa citesc din cartile editurii
    2. viata sfantului mucenic Mina, pentru ca m-a ajutat si ma ajuta in continuare si ma simt ocrotita si de el!
    multumesc,
    laura.stanciu2007@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  20. 1. Nu cunosc nici una dintre publicatiile editate de dvs., datr intuiesc ca sunt conforme cu particularitatile de varsta ale copiilor.
    2. Sf. Mc. Tatiana, Ecaterina, Filofteia

    Carmen
    carmencreanga@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  21. teodora
    1. Aceste carti au avut mereu grija sa ne delecteze si sa ne umple sufletul cu comori duhovnicesti. In biblioteca noastra nu lipseste nici un exemplar din aparitiile editurii dv. ( mama a avut grija si de noi si de alti copii,carora le-a facut cadou).
    De obicei mosul vine la copii,ca noi. Anul acesta mi-as dori ca Sfantul Nicolae sa vina si la mama. Ea are nevoi de aceste carticele pentru infiintarea unei minibiblioteci cu carti din literatura religioasa, pentru scoala. Am auzit-o ca vrea sa ia carticelele din biblioteca noastra. Nu sunt egoista,dar eu nu ma pot desparte de ele,chiar daca le-am citit.
    2. Mi-ar place sa citesc viata Sfintei Ecaterina,(am o surioara,o cheama Ecaterina si ii citesc din aceste carticele .)

    RăspundețiȘtergere
  22. 1. Avem toate cartile pentru copii de la editura Dvs. si chiar ne intrebam ce se intampla de nu mai apare nimic nou. Ne bucuram de noua aparitie, Sf. Luca e un sfant iubit de noi. Multumim.
    2. Ne-ar placea sa citim si despre Sf.Andrei, Sf.Stelian, Sf.Tatiana, Sf.Teodora de la Sihla.

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu am vazut ocazia sa rasfoiesc cartile editurii Iona, dar am citit recenzii bune si voi cumpara pentru fetita mea astfel de carti.
    Mi-ar placea sa citesc despre viata Sf. Nicolae, Sf Andrei si Sf. Ilie, membrii familiei noastre purtand aceste nume.
    Succes tuturor participantilor!

    RăspundețiȘtergere
  24. Am uitat sa spunem ca cel putin din punctul nostru de vedere, textul si ilustratiile se armonizeaza. Baietelul nostru care are aproape 6 ani intelege ceea ce ii citim, deci textul e O.K.

    RăspundețiȘtergere
  25. 1. Cartile sunt foarte frumoase , cu ilustratii dragute, iar fetitei mele de 7 ani nu i se par prea greoaie, le intelege fara probleme.
    2. Sf. Nicolae, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Stelian, Sf. Constantin si Elena si altii.

    RăspundețiȘtergere
  26. Am avut ocazia sa rasfoiesc cartile, fetita mea care are app 6 ani le-a inteles perfect.
    Mi se par foarte utile si extrem de interesante.
    Mai ales in aceste vremuri cand l-a televizor vedem doar d-soare dezbracate, manelisti si pitipoance , consider ca trebuie sa avem si alternative si dumneavoastra chiar ni le oferiti.

    Mi-as dori tare mult sa gasesc ceva la editura dumneavoastra despre viata Sf. muceninte Filofteia.

    Succes tuturor participantilor.

    RăspundețiȘtergere
  27. teodora
    A m uitat sa scriu adresa de email. Este t.tee_odora@yahoo.com. Si corectez,ca m-am grabit,nu ma pot desparti de carticelele editurii dv.( am simtit o mare emotie,v-am scrisdin toata inima mea)
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  28. In primul rand, felicitari pentru noua aparitie, ne-am bucurat mult sa aflam de ea!
    1. Cartile Dvs. sunt minunate, iar ilustratiile sunt extrem de sugestive, inocente si stimuleaza creativitatea copiilor, fiecare imagine continand o gramada de detalii tematice ce pot alimenta o discutie foarte frumoasa cu orice micutz:) M-am entuziasmat ca un copil cand am rasfoit cartzulicile pentru prima oara (din pachetul de Sf. Nicolae de anul trecut pentru care multumim inca o data) :)

    2. Ar fi minunat sa vedem si titluri precum viata Sf. Ioan de Kronstadt(care a fost un sfant casatorit, si a avut o viata extrem de "suculenta" :), Sf. Serafim de Sarov, Sf. Xenia, Sf. Parascheva, Sf. Nicolae si, intr-adevar, o carte despre viata Maicii Domnului sau poate chiar un Nou Testament ilustrat de Dvs.
    Va multumim mult pentru initiativa frumoasa, sa va dea Domnul mult spor in toate, cu rugaciunile Sf. Nicolae!
    Oltea Grosu
    olty . grosu @ gmail . com

    RăspundețiȘtergere
  29. 1.Textul cartilor este adaptat dupa imagine si este pe intelesul copiilor.Fetitei mele ii plac foarte mult si intelege foarte bine ceea ce ii citesc.
    2. Sf. Constantin si Elena si Sf. Mihail si Gavril
    Gabriela , gabrielaasmin@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  30. Doamne ajuta!

    Eu am toate cartile editate de dv. cu exceptia ultimei cu Sf. Luca al Crimeii pe care il iubesc f. mult si care mi-a ajutat anul trecut sa iau un examen medical f. greu(pe care il picasem de cateva ori inainte), in conditiile in care eram si f. bolnava fizic, ex. care s-a desfasurat la Sp. Floreasca in Capela caruia se afla o particica din moastele Sfantului. "Secretul" a fost ca timp de 3 zile cat a tinut ex. sotul meu n-a plecat de la racla cu moastele Sfantului ...
    Referitor la textul cartilor editate deja e pe gustul meu dar cred ca pt. copii e adecvat undeva dupa varsta de 5 ani. Fetita mea cea mare are 3 ani si un pic si fiindca o cheama si Nectaria am incercat sa-i citesc viata Sfantului de ziua Lui dar sunt destul de multe cuvinte noi pt ea iar textul e destul de lung si nu a rezistat decat la jumatate de carte. Ilustratiile sunt f. frmoase si daca stii viata si minunile respectivului Sfant poti povesti pe marginea lor.

    Ca o noua aparitie editoriala mi-as dori viata unuia dintre cei mai indragiti parinti greci contemporani despre care circula pe net ca ar fi f. recent canonizat de Patriarhia Ecumenica cu data de praznuire 2 decembrie. E vorba de pr. Porfirie. Si desigur viata unuia dintre cei mai iubiti sfinti ai momentului Sf. Efrem cel Nou, de ce nu si Sf. IOan Rusul?

    Va doresc post binecuvantat in continuare si Sarbatori cu bucurie.

    Silvia M. svdragut@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  31. Doamne ajută!
    Cărţile Editurii Iona sunt de un real folos în educarea copiilor şi sunt binevenite în publicistica ortodoxă pentru copii.
    1. textul cărţilor este bine ales şi în armonie cu ilustraţiile cu o singură excepţie, cred eu, cea cu Sf. Calinic unde ilustraţiile nu sunt chiar cele mai reuşite.
    2. Sfinţii cărora le puteţi povesti viaţa ar fi: Sf Xenia de Sankt Petersburg, Sf Ioan Rusul, Sf Siluan Athonitul, Sfinţii Martiri Brâncoveni, Sf. Valeriu Gafencu, Sf Gheorghe Calciu Dumitreasa (în general marturisitorii din temniţele comuniste).
    ccelmare@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  32. Cartile Editurii Iona sunt minunate, iar imaginile se potrivesc perfect cu textul.
    Mi-as dori foarte mult sa citesc despre Sf. Grigorie.

    RăspundețiȘtergere
  33. 1.Va felicitam pentru initiativa.
    Personal nu avem carti de la editura Iona,insa am citit numeroase recenzii la acestea.
    Cartile sunt interesante,cu ilustratii adecvate la text,placute la citit;sunt binevenite pentru lectura duhovniceasca a copiilor nostrii.
    2.Ne-ar placea sa apara carti despre viata Sfintei Mucenite Filofteia,a Sfintei Mucenite Ecaterina.
    Doamne ajuta!

    Cojocaru Denisa
    denisa_amc@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  34. 1. Cartile sunt ilustrate foarte frumos, iar textul mi se pare potrivit pentru copii mai marisori. Pentru fetita noastra de doi ani si jumatate e prea greu, asa ca folosim imaginile pentru a povesti pe marginea lor, cu cuvintele noastre.
    2. Ne-ar placea tare mult sa putem citi despre Sfantul Efrem cel Nou si despre Sfanta Sofia si fiicele ei.

    munteanu[.]ligia[@]yahoo[.]com

    RăspundețiȘtergere
  35. Cu privire la prima intrebare...textul mi se pare foarte bine adaptat copiilor, asta o spun dupa cat de mult iubeste fetita mea aceste carti desi are 3 anisori jumate,iar ilustratiile sunt foarte bine adaptate la text. Fara sa vreau sa va laud, de multe ori m-am gandit si i-am multumit la Dumnezeu pentru faptul ca cineva s-a gandit sa ofere micutilor nostri aceste carti care le insenineaza copilaria si care ii ajuta sa fie mai aproape de Hristos prin Sfintii Sai dragi...usurandu-ne astfel eforturile de a-i creste in credinta stramoseasca,,

    Cu privire la cea de-a doua intrebare....m-as bucura sa editati in aceasta forma si viata Sfintei Filoteia de la Curtea de Arges. Ma gandesc ce urme poate lasa viata acestei tinere mucenite in sufletele copiilor nostri si ce dorinta de a cultiva virtutile ei s-ar putea naste in sufletele lor curate.
    Sa va ajute Maica Sfanta sa ne puteti bucura si de acum inainte cu aceste frumoase carti !
    Doamne ajuta !
    Achim Adriana e-mail: andreica_adriana@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  36. 1. Cartile dumneavostra au un text impletit adecvat cu ilustratii atragatoare pe intelesul celor mici.Sfintii precum Cuviosul Paisie Aghioritul prietenul copiilor sunt sfinti a caror viata si fapte copii nostrii nu are atat de mult rasunet ca cea a sfintilor mai cunoscuti, de aceea va multumim pentru oportunitatea de a cunoaste minunile lor si de a le face cunoscute si celor mici.
    2Ne-ar placea tare mult sa citim despre Sf. Stefan in colectia dumneavostra pentru ca, aveti carti calitative si foarte rezistente..

    RăspundețiȘtergere
  37. 1. Inca nu am citit nici una din cartile editurii, dar cred ca e un inceput bun pentru o lectura impreuna cu baitelul meu de 7 ani.
    2. Ne-ar placea sa citim despre Sf. Alexandru si despre viata Sf. Imparati Constantin si Elena.
    Mihaela Taralunga
    goldendawn_2005@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  38. 1.Cartile au ilustratii care si pe mine adult ,ma duc in vremea Sfantului respectiv.Textul ne place foarte mult.Fetita mea de 10ani ,Teodora,citind viata Sf Nectarie m-a intrebat :"Oare ce a spus Sfantul cand a primit ghetutele?",eu nu m-am gandit la acest aspect...
    2.Viata Sf Fanurie,Cuvioasa Teodora de la Sihla,Sf Ioachim si Ana.
    Cred ca ar contribui la fixarea cunostintelor si niste joculete (rebusuri,labirinturi sau chiar un spatiu unde copilul poate desena ce la impresionat din carte),un CD audio micut cu Troparul Sfantului.
    Multumim pentru toate si va dorim mult spor ,sanatate si sarbatori cu pace si bucurie in suflet!
    Luminita Mihai
    luminitza_mihai2001@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  39. Bine v-am regasit!
    Am cumparat o parte din cartile dumneavoastra si ne-au placut foarte mult. Avem 3 copii si cei mai mari, de 10 si 4 ani au fost foarte incantati atat de Sf.Nectarie cat si de ceilalti sfinti. Sotul este preot si a facut cadou cateva carti unor copii din parohie, care de asemenea au fost incantati.
    1. Textul e bine alcatuit, pe intelesul
    copiiilor si armonios, cei mici nu s-au plictisit ca alta data cand le citeam vietile sfintilor din alte carti.
    3. Am fi deosebit de bucurosi sa intalnim carti pentru copiii despre Sfintii Vasile cel Mare, Nicolae, Antonie cel Mare (pe fetita noastra o cheama Antonia), Sfantul Apostol Matia (9 august), Sfintii Cosma si Damian.
    Dumnezeu si Maica Domnului sa va dea putere in continoare pentru slujirea cea sfanta pe care o savarsiti prin munca dumneavoastra! Multi din copiii de acum vor creste adulti drept maritori si bine credinciosi datorita stradaniilor si eforturilor celor care aduc astfel de carti in casele noastre!!
    Vasilica Roman
    vassylica@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  40. 1. DA, categoric, copiii mei cei mari (6 si 8 ani) inteleg f. bine textul si eu nu trebuie sa intervin nici pt a da explicatii nici pt. a omite anumite pasaje, si imi place si cum sunt selectate intamplarile din vietile sfintilor, cele care ajung cel mai usor la inima copiilor, dar si amuzante uneori.
    2. Am vrut sa va sugerez si in afara concursului sa faceti o carte cu viata Sf. Ciprian pentru ca a fost vrajitor si cred ca ar pune in vrajitoria la locul ei, in zilele noastre cand aproape toate desenele animate sunt cu vrajitori, magie, praf magic, sa inteleaga copiii ca vrajitorii nu sunt unii buni si unii rai, ci ca e un pacat mare vrajitoria, si o carte care povesteste viata Sfantului cred ca are un impact mai mare asupra lor decat explicatiile si uneori interdictiile noastre.
    Maria Badita
    smiuliana@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  41. Cartile au poze foarte frumoase si sunt scrise special ptr copii.Sunt sigura ca multi copii le citesc cu placere.
    Copilei mele ii plac foarte mult
    Imi doresc sa scoateti carte cu viata Sf Fanurie.
    Doamne ajuta.
    Simona
    simona1711@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  42. 1. Nu am citit inca din cartile dumneavoastra
    2. Viata Sf. Efrem cel Nou, Sf. Teodora de la Sihla, Sf. Pantelimon
    Alexandra Ionescu, alexandra.g.ionescu@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  43. Noi avem doar 4 dintre cartile editate de dvs.(cred ca printre primele) si ne plac foarte mult.
    1. Ilustratiile sunt frumoase si le apreciem foarte mult si lectura e placuta. Singura mea retinere, ca mama , a fost la imaginile cu inmormantarea Sf. Nectarie si Sf.Calinic. Nu stiu exact ce inteleg alti copii, poate i-am citit eu prea devreme fiului meu... avea pe atunci mai putin de 5ani si era ( si este si acum ) foarte curios si vrea multe detalii explicate. Sunt si unele cuvinte mai grele dar eu ori i le-am explicat ori le-am inlocuit "din mers" si cand o mai recitim ii spun si acele cuvinte.
    2. M-ar bucura sa citim viata Maicutei Domnului si chiar a Domnului nostru Isus Hristos (intamplari, minuni), a Sf.Parascheva, a Sf.Stefan si poate va ajuta Bunul Dumnezeu si intr-o zi editati si o Biblie pentru copii .
    Multumim pentru toate cartile frumoase.
    Sa va ajute Dumnezeu sa editati in continuare carti care sa ne bucure ochii si sufletele si sa-i faca pe copii sa inteleaga mai bine credinta noastra.
    Camelia Toderoiu
    camtod@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  44. 1. Ne plac toate cartile dvs. Credem ca sunt potrivite pentru copii, lectura fiind usoara. Cat despre ilustratii, le apreciem si pe acestea, mai ales ca pastreaza o decenta si o linie eleganta ( si nu sunt asemeni desenelor animate, cum am gasit in alte carti religioase pentru copii - ceea ce mi se pare cam nepotrivit...).
    2. Ne-ar fi tare drag sa citim si despre Sf. Serafim de Sarov, Cuviosul Porfirie - contemporan cu Cuviosul Paisie, despre care ati scris deja; Cuviosul Sofronie de la Essex, Sf. Siluan Athonitul...
    e-mail: cristinaionut_vintu@yahoo.com
    Cristina Vintu

    RăspundețiȘtergere
  45. 1. Cartile sunt foarte frumoase iar ilustrarea arata ca in adevaratele carti de povesti!
    2. Ne-am bucura sa citim despre sfintii nostri dragi, Sf Spiridon, Sf Mina, Sf Fanurie, Sf Teodora de la Sihla, Sf Pantelimon, Sf Stelian, Sfintii Apostoli.
    Sa va daruiasca Bunul Dumnezeu spor in toate!
    Daniela
    katalin29ro@gmail.com

    RăspundețiȘtergere